Májkrém leves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 30 dkg marha ritkacsont
- leveszöldség
- olaj
- vöröshagyma
- 20-25 dkg darált máj
- bors
- liszt
- 1 dl tej
- 1 tojássárgája
- só
Elkészítés
A marha ritkacsontból, a leveszöldségből másfél liter vízben csontlevest készítünk. Közben egy másik edényben hagymát pirítunk, a májjal néhány percig pároljuk. Megborsozzuk a májat. Ne sózzuk, mert megkeményedik a máj. Amikor megpirult, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a húsleves levével. A tejben elkeverjük a tojássárgáját, majd miután a levest levettük a tűzről, folytonos keverés mellett belekeverjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.